Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ugnspannkaka med bacon
Pannkaka i ugnen räcker till många, du behöver dessutom inte lägga tid på att flippa pannkakor i stekpannan. Matig och god med bacon och äpple som en extra krydda.
- 4,5 dl vetemjöl
- 0,75 tsk salt
- 6,5 dl mjölk
- 4 st ägg
- 280 g bacon (2 paket)
- 1 syrligt äpple - tärnat (kan uteslutas)
Lägg mjölet i en skål och tillsätt hälften av mjölken. Vispa bort alla klumpar och tillsätt sedan resten av mjölken. Tillsätt salt och vispa ner äggen. Låt smeten stå o svälla medan du strimlar och steker baconet. När det är krispigt går även det tärnade äpplet ner i pannan någon minut.
Rör ner det stekta baconet och äpplet i smeten (välj själv om du vill ta med stekfettet eller inte). Häll smeten i formen och grädda ca 35-40 min tills den har fin färg och stannat helt.
Ta ut och servera med lingonsylt, rårörda lingon eller vinbär. Det är också väldigt gott med t.ex. morot- och kålsallad till!