Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka med bacon

Pannkaka i ugnen räcker till många, du behöver dessutom inte lägga tid på att flippa pannkakor i stekpannan. Matig och god med bacon och äpple som en extra krydda.

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk salt
  • 6,5 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 280 g bacon (2 paket)
  • 1 syrligt äpple - tärnat (kan uteslutas)
Gör så här Sätt ugnen på 220 grader. Smörj eller klä en ugnsfast form med bakplåtspapper.

Lägg mjölet i en skål och tillsätt hälften av mjölken. Vispa bort alla klumpar och tillsätt sedan resten av mjölken. Tillsätt salt och vispa ner äggen. Låt smeten stå o svälla medan du strimlar och steker baconet. När det är krispigt går även det tärnade äpplet ner i pannan någon minut.

Rör ner det stekta baconet och äpplet i smeten (välj själv om du vill ta med stekfettet eller inte). Häll smeten i formen och grädda ca 35-40 min tills den har fin färg och stannat helt.

Ta ut och servera med lingonsylt, rårörda lingon eller vinbär. Det är också väldigt gott med t.ex. morot- och kålsallad till!