Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Dutch ugnspannkaka Pizzastyle
Dutch baby är en holländsk variant på ugnspannkaka som bakas i ugnen. Den görs i stekpanna och blir fluffig med en krispig yta - ofta serveras den med söta tillbehör men den gör sig också otroligt bra som matig variant.
Dutch baby är en holländsk variant på ugnspannkaka som bakas i ugnen. Den görs i stekpanna och blir fluffig med en krispig yta – ofta serveras den med söta tillbehör men den gör sig också otroligt bra som matig variant som denna med läckra pizzasmaker!
- 6 st ägg
- 6,5 dl mjölk
- 5 dl vetemjöl
- 0,75 tsk salt
- 25 g smält smör
- 140 g bacon - fint strimlad
- 10 st cocktailtomater
- 1 st mozzarella
- 1 nypa torkad oregano
- Basilika, nymald svartpeppar och olivolja till servering
Lägg alla ingredienser till smeten (ej smöret) i en skål och mixa helt slätt med en mixerstav. Värm upp en stor och vid stekpanna med ugnsfast handtag, smält smöret i pannan och häll ner pannkaksmeten. Toppa med bacon, tomater, mozzarella o oregano.
Sätt in stekpannan i ugnen och grädda i ca 25 minuter tills den puffat upp och fått fin färg. Ta ut och servera genast toppad med färsk basilika, olivolja o svartpeppar!