Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Klassisk gratinerad kassler
Kassler i ugn, en klassiker som uppskattas av både barn och vuxna. Servera med ris eller potatis och ni har en härlig middag på bordet. Klart på 30 min!
- 600 g kassler
- 1 hel purjolök
- 2 dl lättcremefraiche
- 1 vitlöksklyfta - riven
- 1 tsk torkad dragon
- 1,5 msk dijonsenap
- 3 dl långlagrad riven ost - t.ex. prästost eller grevé
- Salt och svartpeppar
- 4-5 portioner potatis, ris eller pasta
- Sallad
Skär purjolöken i passande bitar och lägg ihop med kasslern. Rör ihop cremefraichen med vitlök, Dijon, dragon samt ost och smaka av med salt och peppar (tänk på att kasslern har hög sälta i sig). Lägg ut cremefraiche blandningen på kasslern o löken. Strö gärna över lite extra ost och gratinera sedan till fin färg ca 10 minuter.
Servera med önskat tillbehör och sallad!