Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Kasslergratäng med pasta
En klassisk kasslergratäng i ugn som passar lika bra att tillaga med överbliven julskinka. En vardagsfavorit som hela familjen älskar!
- 600 g tunt skivad kassler
- ELLER
- 600 g överbliven julskinka
- 300 g kokt pasta
- 1 röd paprika
- 1 röd lök - hackad
- 1 vitlöksklyfta - riven
- 1 msk smör
- 2 tsk curry
- 2,5 dl cremefraiche
- 4 dl mjölk
- 1 msk majsstärkelse
- Salt och peppar
- 200 g riven mozzarella
Fräs rödlök, vitlök och curry i smör på låg värme tills löken är helt genomskinlig. Rör ner cremefraichen och tillsätt mjölken - koka upp och reda av med majsstärkelsen. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen i formen så det täcker innehållet och toppa med riven mozzarella. Gratinera i ugnen till härlig färg - ca 15-20 minuter. Servera med en krispig sallad.