Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Julens Gröna Macka
En vegetarisk macka med julkryddad vegobit. Perfekt för att sätta stämning på högtiden.
- 1 Scan Julkryddad Vegobit, skivas tunt
- 4 skivor Valfritt bröd - ex. vört, knäcke, russin eller surdeg
- Olja/Smör att steka i
- 4 msk Senap, valfri smak
- 1 Äpple, strimlad
- 100 g Kålrot, strimlad
- 1 Chili, tunnskivade
- 2 Salladslök, tunnskivad
- 100 g Grönkål, bruten i bitar
- 1 Citron, zest och juice
- 0,5 dl Olivolja
- Salt och Peppar
- 1 bit Pepparrot, riven
- 2 msk Granatäpplekärnor
Blanda ihop äpple, kålrot, chili, salladslök och grönkål i en skål, vänd i citronzest och juice, olivolja och smak av med salt och peppar.
Bred på ett ordentligt lager valfri senap på brödskivorna.
Toppa med grönkålen ovanpå senapslager, lägg sen på vegobitsskivor, avsluta med att riva över pepparrot och strö på granatäppelkärnor.
Tips: Servera som stora lunch/middags mackor el mindre som snittar. Det går självklart också bra att byta ut Julkryddad Vegobit mot valfri julskinka.