Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Köttbullar med honungsgriljerad rödkål
- 4 portioner Scan köttbullar eller vegobullar
- 1 st rödkålshuvud - dela i 6-8 klyftor
- 2 msk olivolja
- 3 msk flytande honung
- 1 näve valnötskärnor (eller pumpakärnor)
- 1 knippe persilja, grovt hackat
Lägg den klyftade kålen i en ugnsform, ringla över olivoljan. Grilla kålen i ugn ca 20-25 min, efter halva tiden ringla över honungen.
Stek köttbullarna eller vegobullarna i smör eller margarin.
När kålen är klar, krydda med flingsalt & toppa med valnötterna & hälften av persiljan.
Krydda nystekta bullar med svartpeppar & resten av persiljan.