Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
White Pizza med Bresaola och svartkål
- 24 skivor Scan Bresaola tunnskivad
- 4 Pizzabotten - se recept nedan alt färdiga bottnar
- 1 sats White Spread - se recept nedan
- 12 Cocktailtomater, halverade
- 4 blad Svartkål, bruten i bitar
- 2 Mozzarella, bruten i bitar
- Basilikablad
- Pecorino att riva
- Olivolja, Chiliflakes, Flingsalt och svartpeppar
WHITE SPREAD
- 200g Philadelphiaost el annan färskost
- 150g Grädde
- 5g Citronskal, zest
- 50g Honung
- 25g Citronjuice, färskpressad
- 5g Salt
KALLJÄST PIZZADEG (ca 1kg degmassa)
- 420 ml Vatten - ljummet (ca 35-40°C)
- 6-7g Torrjäst
- 625g Vetemjöl
- 5g Salt
- 18g Socker
- 25g Olivolja
Kavla ut botten. Bred på ca 1 dl White Spread per botten. Lägg på tomathalvor, svartkål och mozzarellabitar ovanpå spread. Baka i ugn tills botten och spread fått fin färg. Ta ut pizza och toppa med bresaola, basilikablad, nyriven pecorino, olivolja, chiliflakes, salt och peppar, servera direkt.
White Spread:
Vispa ihop Philadelphiaost med grädde.
Tillsätt resterande ingredienser under omrörning och smaka ev av med mer honung, citron och salt.
Kalljäst Pizzadeg:
Blanda vatten och jäst, låt dra i ca 5 minuter. Vänd i mjöl, salt och olja, blanda och kör sen degblandaren i 10 minuter på låg hastighet. Ta upp deg och dela i önskad storlek (225/115/65 gram/st) beroende på storlek av pizza. Rulla till bollar och lägg i plastförpackning, penslad med "LITE" olivolja i botten, lägg på lock och ställ i kyl. Låt gärna stå över natt, men minst 4-6 timmar.
Ta ur kyl, lägg på lätt mjölad yta och låt jäsa i ca 30-60 minuter i rumstemperatur under plastfilm. Baka ut på mjöl och grädda i ugn på ca 275°C i 3-5 minuter.