Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Bresaola sallad med vispad fetadressing
- 20 skivor Scan Bresaola tunnskivad
- 500g Gemsalladsblad
- 300g Spenatblad
- 30g Myntablad
- 2 st Bananschalottenlök, tunnskivad
- 400g Vattenmelon, skalad och grovtärnad
- 1 st Granatäpplekärnor
- 1 dl Mandelsplit, rostade
- 4 Citronklyftor
- Olivolja, svartpeppar och flingsalt
- 1 sats Vispad fetadressing, se recept nedan
FETADRESSING
- 150g Fetaost
- 2 msk Olivolja
- 30g Vitt bröd, blötlagt och avrunnet
- 0,5 Citron, zest & juice
- 0,5 klyfta Vitlök, finriven/pressad
- Salt och svartpeppar
Toppa sen med vattenmelon, bresaola, granatäpple och mandelsplit. Sätt lite citronskivor runt om, ringla på lite olja vid servering och krydda med salt och peppar. Servera med vispad fetadressing till och kanske något gott bröd.
Fetadressing:
Smula ner fetaost i en bunke och vispa lätt, gärna med maskin. Vispa sen i olivolja, blötlagt bröd, citronzest och juice samt vitlök. Vispa dressingen luftig och smaka av med salt och peppar.