Ostschnitzel Dirty fries

Ostschnitzel Dirty fries

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st Scan Ostschnitzlar
  • Olja/smör att steka i
  • 4 port valfri Pommes
  • Olja att fritera i
  • 1-2 dl Cheddar Ostsås, valfri
  • 1 sats Green Tabasco Dipp, se recept nedan
  • 1 sats Pico de Gallo, se recept nedan
  • 1 Jalapeños, skivade
  • Sriracha eller Ketchup

GREEN TABASCO DIPP

  • 1 dl Majonnäs
  • 1 dl Turkisk yoghurt
  • 0,5 dl Green Tabasco
  • 1 msk Citronjuice
  • Salt och Svartpeppar

PICO DE GALLO

  • 2 st Plommontomat, fintärnad
  • 0,5 Silverlök, hackad
  • 0,5 Jalapeno, fintärnad
  • 1 Lime, pressad
  • 0,5 dl Koriander, hackade
  • 2 msk Olivolja
  • Salt och Svartpeppar
Gör så här Hetta upp en panna med matfett och stek schnitzlar gyllenbruna på båda sidorna, krydda med salt och peppar.

Green Tabasco Dipp:
Rör ihop majonnäs med yoghurt, Tabasco och smaka av med citron, salt och peppar.

Pico De Gallo:
Blanda tomat, lök och jalapeno i en bunke med pressad lime, låt dra i 30 minuter.
Vänd sen i koriander, olja och smaka av med salt och peppar.

Fritera pommes krispiga i olja på 170-180°C, lyft ur och krydda med salt. Lägg pommes i botten på formar/skålar och toppa sen schnitzelbitar, ostsås, Green tabascodipp, Pico de Gallo och jalapeñosskivor, spruta lite Sriracha/ketchup på sidan och servera direkt med liten gaffel att mumsa med.