Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Klassisk Schnitzel med Smashed Potatoes
Krispiga gyllenbruna schnitzlar med härlig smashed potatoes och smaksatt majonäs.
- 1 paket, 800g, Scan frysta schnitzlar
- Olja/Smör att steka/koka i
- 400g Grönt, ex. sparrisbroccoli, späda morötter, vaxbönor, skärbönor
- 1 sats Silverlökssalsa, se recept nedan
- 1 msk Kapris, friterad
- 4 kvartar Citron, stekta/grillade
- 1 kg Smashed Potatoes, se recept nedan
- 1 sats Barbecuemajonnäs, se recept nedan
- Salt och Svartpeppar
SMASHED POTATOES
- 1 kg Kulpotatis, kokta och "handmosade"
- Olja att fritera i
- 4 klyftor Vitlök, lättkrossade med skal
- 2 kvistar Rosmarin
- Flingsalt
SILVERLÖKSSALSA
- 100g Silverlök, finhackad
- 0,5 Röd jalapeño, finhackad
- 0,5 dl Persilja & Koriander, hackad
- 1 Lime, pressad
- Salt
BARBECUE MAJONÄS
- 1 dl BBQ-sås, valfri
- 2 dl Majonnäs
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 0,5 msk Råsocker
- Salt och Svartpeppar
Koka upp vatten med salt och smör, blanchera grönt i 1-2 minuter el till önskad konsistens.
Smashed Potatoes:
Hetta upp fritös med olja till ca 170°C.
Blanda den kokta/handmosade potatisen med vitlöksklyftor och rosmarinkvistar. Fritera dem gyllenbruna & krispiga, lyft och låt rinna av.
Krydda potatis med flingsalt och servera.
Silverlökssalsa:
Blanda alla ingredienser i en bunke och smaka av med limejuice och salt, låt dra i ca 10 minuter innan den används.
Barbecue Majonnäs:
Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och ev. mer vinäger och socker beroende på barbecuesås.
Lägg upp grönt på tallrik med schnitzel och toppa med silverlökssalsa och friterade kapris samt citronhalva på sidan. Servera med Smashed Potatoes och barbecuemajonnäs.