Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Jägarfalu wrap
- 1 st, 550g Deli Jägarfalukorv, tunnskivade
- 1 st Gul lök, tunnskivad
- Olja att steka i
- 1 msk Kebabkrydda
- 100g Rödkål, tunnhyvlad & isad
- 0,5 Citron, pressad
- 0,5 dl Persilja, hackad
- 0,5 Jalapeño, tunnskivad och isad
- 1 Silver lök, tunnskivad och isad
- 1 tsk Sumak
- 4 st Pita/Liba bröd
- 1 sats Chilisenap, se recept nedan
CHILISENAP
- 1 dl Dijonsenap
- 0,5 dl Grov skånsk senap
- 0,5 dl Sriracha chilisås
- 1 dl Majonnäs
- 1 dl Grekisk Yoghurt
- 2-3 msk Äppelcidervinäger
- Salt och Svartpeppar
Blanda under tiden ihop avrunnen rödkål, citron och persilja i en bunke och avrunnen jalapeños, silverlök och sumak i en annan.
Chilisenap:
Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och ev. mer vinäger.
Värm bröd och lägg först på kålblandning i brödet, ringla sen på chilisenap, toppa med korv och sen lökblandning. Rulla ihop till fast rulle med smörpapper eller folie runt när du ska äta, samt mer chilisenap på sidan vid behov.