Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Prinskorv i ugn med Äppeltzatziki
- 1 paket, 450 g Deli Prinskorv, snittade
- 150g Morot, slantad
- 150g Palsternacka, slantad
- 150g Kålrot, tärnad
- 150g Betor, ex. röd, polka, gul, bitar
- 150g Rödlöksklyftor
- 50g Svartkål, bitar
- 1 dl Olja
- Salt och Svartpeppar
- 1,5 tsk Chiliflakes
- 1 st Mozzarella, bruten i bitar
- 1 sats Äppeltzatsiki, se recept nedan
- ÄPPELTZATZIKI
- 200g Grekisk Yoghurt
- 1-2 klyftor Vitlök, hackad
- 2 st Äpple, urkärnad & tärnade m skal
- 2 msk Dill, hackad
- 2 msk Persilja, hackad
- 1 st Citron, zest & juice
- 1 msk Honung
- Salt
Sätt in i ugn på 225°C i 15-20 minuter, när rotfrukter börjar kännas klara, lägg på prinskorv och ost. Sätt tillbaka i ugn och gratinera tills korven ser klar ut och osten smält och fått färg, ca 10 min.
Äppeltzatziki:
Lägg yoghurt i en bunke och rör om den. Lägg sen i resterande ingredienser och smak av med salt, honung och citron.
Servera plåten direkt på bordet med äppeltzatziki och kanske en sallad till.