Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Tournedos på Delifalukorv
- 1 st, 550g Deli Falukorv
- 1 paket Scan Bacon
- Olja/Smör att steka/grilla i
- 1 kg Potatis, mjölig & skalad
- 3 dl Gräddfil
- 100g Lagrad ost, riven
- 1 dl Gräslök, finskuren
- Salt och Svartpeppar
- 12 st Sparrisbroccoli
- Smör, att koka i
- 1 sats Svampsky, se recept nedan
- SVAMPSKY
- 0,5 Gul lök, hackad
- 0,5 stjälk Selleri, finhackad
- 1 klyfta Vitlök, hackad
- Olja/smör att steka i
- 1 dl Vitt vin, torrt
- 5 dl Svampbuljong
- Maizenaredning
- 50 g Smör
- Salt och Svartpeppar
Koka potatis i saltat vatten och slå av vatten när den är klar. Mosa potatis med gräddfil, ost och smaka av med salt och peppar, vänd i gräslök innan servering.
Sätt in falukorvsform i ugn på 175°C i 10 minuter.
Koka upp vatten med salt och smör, blanchera sparrisbroccoli 1-2 minut innan servering.
Hetta upp kastrull med matfett och stek löken, selleri och vitlök så de blir mjuka utan färg. Lägg i svamp, höj värme och stek med tills vätska dunstat bort. Slå på vitt vin och låt koka in, slå sen på buljong och sjud i 5-10 minuter. Red av med maizenaredning och smaka sen av med salt och peppar. Innan servering, vispa i smör och smaka av igen med salt och peppar.
Servera "tournedos" med mos i botten på tallrik, lägg på sparrisbroccoli, falukorv och toppa med lite mer riven ost och svampsky till.