Tournedos på Delifalukorv

Tournedos på Delifalukorv

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 st, 550g Deli Falukorv
  • 1 paket Scan Bacon
  • Olja/Smör att steka/grilla i
  • 1 kg Potatis, mjölig & skalad
  • 3 dl Gräddfil
  • 100g Lagrad ost, riven
  • 1 dl Gräslök, finskuren
  • Salt och Svartpeppar
  • 12 st Sparrisbroccoli
  • Smör, att koka i
  • 1 sats Svampsky, se recept nedan
  • SVAMPSKY
  • 0,5 Gul lök, hackad
  • 0,5 stjälk Selleri, finhackad
  • 1 klyfta Vitlök, hackad
  • Olja/smör att steka i
  • 1 dl Vitt vin, torrt
  • 5 dl Svampbuljong
  • Maizenaredning
  • 50 g Smör
  • Salt och Svartpeppar
Gör så här Börja med att vira bacon runt falukorvsbitarna, fäst med tandpetare om så behövs. Hetta upp panna/grill med lite matfett och ge falukorven färg på snittytan, ställ sen i ugnsfast form, hetta upp en ugn till 175°C.

Koka potatis i saltat vatten och slå av vatten när den är klar. Mosa potatis med gräddfil, ost och smaka av med salt och peppar, vänd i gräslök innan servering.

Sätt in falukorvsform i ugn på 175°C i 10 minuter.

Koka upp vatten med salt och smör, blanchera sparrisbroccoli 1-2 minut innan servering.

Hetta upp kastrull med matfett och stek löken, selleri och vitlök så de blir mjuka utan färg. Lägg i svamp, höj värme och stek med tills vätska dunstat bort. Slå på vitt vin och låt koka in, slå sen på buljong och sjud i 5-10 minuter. Red av med maizenaredning och smaka sen av med salt och peppar. Innan servering, vispa i smör och smaka av igen med salt och peppar.

Servera "tournedos" med mos i botten på tallrik, lägg på sparrisbroccoli, falukorv och toppa med lite mer riven ost och svampsky till.