Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Steakhouse rub
- 2 msk lökpulver
- 2 msk flingsalt
- 1 msk chiliflakes
- 2 msk råsocker
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk koriander, malen
- 1 msk senapsfrön, gula
- 2 msk sellerisalt
- 1 msk spanskt paprikapulver
- 1 msk rosmarin, torkad
- 1 msk svartpeppar, nymalen
Rub är en torr kryddblandning som gnids in i köttet innan det grillas. Det är ett bra och snabbt alternativ till marinad för att få fart på smaken.