Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad asiatisk fläskytterfilé med BBQ-fried ris
Grilla en otroligt smaksäker asiatisk fläskytterfilé till perfektion - härlig grillyta och ett saftigt inre - serveras med det goda riset som gärna kan göras ute på grillen i en stekpanna.
- 1 Scan Fläskytterfilé asiatisk på ca 1 kg
- FRIED RICE
- 4 portioner färdigkokt ris
- 1 knippe salladslök - skivad
- 150 g sockerärtor - strimlade
- 100 g rädisor - strimlade
- 1 msk finhackad färsk ingefära
- 1 dl finhackad kimchi
- 1 msk ljus soja
- 0,5 tsk sesamolja
- 1 msk neutral olja
- 2 ägg
- SESAMDRESSING
- 1 dl hoisin sås
- 1 dl majonnäs
- 0,5 tsk sesamolja
- 2 msk rostade sesamfrön
- Rostade sesamfrön till servering
- Färska grönsaker
Hetta upp en stekplåt eller panna på grillen (eller spisen) och fräs på ris och grönsaker i olja och sesamolja. Tillsätt ingefära, kimchi, ägg och soja. Fräs runt tills det fått fin färg.
Blanda hoisin sås med majonnäs, sesamolja och sesamfrön.
Skär upp köttet i skivor och servera gärna med lite färska grönsaker.