Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Flintastek original tacos med grillad tomatsalsa
Fixa grönsakerna inne i köket och ta sedan en helkväll ute vid grillen där allt från den klassiska flintasteken till tomatsalsan tillagas över glöden - gott och mysigt!
- 1 Scan Flintastek original ca 1 kg
Grillad salsa
- 400 g blandade cocktailtomater
- 2 skivade schalottenlökar
- 1 mild-medelstark chili - tunt skivad
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- Salt
Limemajo
- 1 ägg
- 2 tsk vinäger
- 3 krm salt
- 2 tsk dijonsenap
- 2 dl neutral olja
- 1 lime - zest och juice
Inlagd chili
- 3 st milda gröna chilifrukter
- 1 msk ättika
- 2 msk socker
- 3 msk vatten
- 150 g fetaost
- 2 st avokado - skalad o skivad
- sallad, rädisor
Grilla flintasteken på medelvarm grill till ca 68 grader i innertemperatur. Låt köttet vila under folie minst 10 minuter innan det skärs upp.
Mixa ägg, vinäger och Dijon med olja som tillsätts lite i taget. Smaksätt majonnäsen med lime och salt.
Gör en lag av ättika och socker. Skiva chilifrukten och slå över lagen. Servera köttet med salsa, majo, picklad chili samt färska grönsaker och tortillabröd!