Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Flintastek Sangria med Mojo rojo
De pigga, fruktiga tonerna i vår Sangria-marinerade flintastek tar klassikern till nya höjder! Lägg till proffsigt saltkokta potatisar och en knallig Mojo rojo och bjud nära och kära på en spansk fest!
- 1 Scan Flintastek Sangria ca 1 kg
- 1 kg små potatisar
- 3 dl salt
- 1,5 l vatten
- MOJO ROJO
- 300 g inlagd paprika
- 2 skivor formbröd
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 krm rökt paprikapulver
- 0,5 chilifrukt med medelstyrka
- 2 msk citronjuice
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 dl olivolja
- salt
- TILLBEHÖR
- 400 g padrones
- 200 g rödlök - i stora klyftor
- 1 citron i klyftor
- oliver, kapris, sallad
- Färska grönsaker efter säsong och smak
Lägg alla ingredienser till Mojo Rojon utom olja i en mixer och mixa jämt, häll i oljan lite i taget och mixa emellan. Smaka av såsen med salt.
Grilla flintasteken på medelvärme upp till en innertemperatur på 68 grader, låt vila 10 minuter under folie innan köttet skärs upp.
Grilla padrones och rödlök till fin färg, lägg upp och droppa över olivolja samt flingsalt.
Lägg upp köttet med såsen och alla tillbehör och njut!