Vegokorv i bröd med sköna toppings

Vegokorv i bröd med sköna toppings

För 4 personer
Ingredienser
  • 4-12 st Scan Vegokorv
  • 1 msk Rapsolja
  • 4-12 st Korvbröd, valfri sort
  • Valfri topping, se recept nedan
  • SLAW & CHEESE
  • 1/4 huvud Rödkål, tunnskivad
  • 2 st Salladslök, tunnskivad
  • 1/2 dl Persilja, hackad
  • 1 msk Olja
  • 1/2 msk Råsocker
  • 2 msk Balsamicovinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 dl Stark senap
  • 1/2 dl Rostad lök
  • 100 g Lagrad ost
  • BBQ & ONION RINGS
  • 2 st Tomat, tunnskivad
  • 100 g Grillad paprika, strimlad
  • 1/2 dl BBQ-sås eget recept el köpt
  • 8 st Lökringar, nyfriterade
  • 1 dl Grönkål, friterad
  • PICKLES & HEAT
  • 1/2 Gurka, tunnskivad
  • 1/4 Röd chili, fintärnad
  • 1/2 msk Ättika
  • 2 msk Socker
  • 1 tsk Salt
  • 1/2 dl Srirachasås
  • 1/2 dl Majonnäs
  • 1 näve Korianderblad
  • 2 tsk Blandade Sesamfrön
Gör så här Hetta upp en panna på medelhög värme med lite olja i. Stek korvarna försiktigt i panna och "rulla" dem då och då så de får fin färg runt om. Värm på bröd och servera med valfri topping, se nedan.

Topping 1 - Slaw & Cheese:
Blanda en slaw av rödkål, salladslök, persilja, balsamicovinäger och olja, smaka av med råsocker, salt och peppar, låt dra i 10 minuter.
Lägg Vego Wiener i bröd och toppa med den starka senapen, röd slaw, rostad lök och massor av finriven ost på.

Topping 2 - BBQ & Onion Rings:
Ta det värmda brödet och lägg i ngr skivor tomat, lägg i Vego Wiener. Toppa med den strimlade paprikan, BBQ-sås, nyfriterade lökringar och grönkål.

Topping 3 - Pickles & Heat:
Blanda den skivade gurkan med chili, ättika, socker och salt, låt dra i 10 minuter.
Lägg sen Vego Wiener i bröd och toppa med Srirachasås, majonnäs, inlagda gurka, korianderblad och sesamfrön.