Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Vegokorv i bröd med sköna toppings
- 4-12 st Scan Vegokorv
- 1 msk Rapsolja
- 4-12 st Korvbröd, valfri sort
- Valfri topping, se recept nedan
- SLAW & CHEESE
- 1/4 huvud Rödkål, tunnskivad
- 2 st Salladslök, tunnskivad
- 1/2 dl Persilja, hackad
- 1 msk Olja
- 1/2 msk Råsocker
- 2 msk Balsamicovinäger
- salt och svartpeppar
- 1/2 dl Stark senap
- 1/2 dl Rostad lök
- 100 g Lagrad ost
- BBQ & ONION RINGS
- 2 st Tomat, tunnskivad
- 100 g Grillad paprika, strimlad
- 1/2 dl BBQ-sås eget recept el köpt
- 8 st Lökringar, nyfriterade
- 1 dl Grönkål, friterad
- PICKLES & HEAT
- 1/2 Gurka, tunnskivad
- 1/4 Röd chili, fintärnad
- 1/2 msk Ättika
- 2 msk Socker
- 1 tsk Salt
- 1/2 dl Srirachasås
- 1/2 dl Majonnäs
- 1 näve Korianderblad
- 2 tsk Blandade Sesamfrön
Topping 1 - Slaw & Cheese:
Blanda en slaw av rödkål, salladslök, persilja, balsamicovinäger och olja, smaka av med råsocker, salt och peppar, låt dra i 10 minuter.
Lägg Vego Wiener i bröd och toppa med den starka senapen, röd slaw, rostad lök och massor av finriven ost på.
Topping 2 - BBQ & Onion Rings:
Ta det värmda brödet och lägg i ngr skivor tomat, lägg i Vego Wiener. Toppa med den strimlade paprikan, BBQ-sås, nyfriterade lökringar och grönkål.
Topping 3 - Pickles & Heat:
Blanda den skivade gurkan med chili, ättika, socker och salt, låt dra i 10 minuter.
Lägg sen Vego Wiener i bröd och toppa med Srirachasås, majonnäs, inlagda gurka, korianderblad och sesamfrön.