Burgare med Vego Middagskorv

Burgare med Vego Middagskorv

För 4 personer
Ingredienser
  • 300 gr Scan Vego Middagskorv, skivad på längden
  • 4 st Hamburgerbröd, valfri sort
  • 1/2 huvud Spetskål, tunnstrimlad
  • 10 blad Mynta
  • 1 tsk Svarta sesamfrön
  • 1 msk Soja
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 1 Silverlök, tunnskivad
  • 1/2 Gurka, tunnskivad
  • 1/4 Röd chili, fintärnad
  • 1/2 msk Ättika
  • 2 msk Socker
  • 1 tsk Salt
  • 1/4 dl Sweet chilisås
  • 3/4 dl Majonnäs
  • salt och svartpeppar
  • 2 st Tomat, tunnskivad
Gör så här Blanda ihop spetskål med mynta, sesamfrön, soja och äpplecidervinäger, låt dra i 10 minuter.

Blanda även ihop silverlök med gurka, chili, ättika, socker och salt, låt även det stå och dra i 10 minuter.

Rör ihop sweet chilisås med majonnäs och smaka av med salt och peppar.

Grilla hamburgerbröd och Vego Falu till önskad färg och stekgrad. Bygg ihop burgare med spetskålsslaw på bottenbröd, fortsätt med tomatskivor, Vego Faluskivor, picklad silverlök/gurka och avsluta med sweet chilidressing och burgarlock.