Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Burgare med Vego Middagskorv
- 300 gr Scan Vego Middagskorv, skivad på längden
- 4 st Hamburgerbröd, valfri sort
- 1/2 huvud Spetskål, tunnstrimlad
- 10 blad Mynta
- 1 tsk Svarta sesamfrön
- 1 msk Soja
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 1 Silverlök, tunnskivad
- 1/2 Gurka, tunnskivad
- 1/4 Röd chili, fintärnad
- 1/2 msk Ättika
- 2 msk Socker
- 1 tsk Salt
- 1/4 dl Sweet chilisås
- 3/4 dl Majonnäs
- salt och svartpeppar
- 2 st Tomat, tunnskivad
Blanda även ihop silverlök med gurka, chili, ättika, socker och salt, låt även det stå och dra i 10 minuter.
Rör ihop sweet chilisås med majonnäs och smaka av med salt och peppar.
Grilla hamburgerbröd och Vego Falu till önskad färg och stekgrad. Bygg ihop burgare med spetskålsslaw på bottenbröd, fortsätt med tomatskivor, Vego Faluskivor, picklad silverlök/gurka och avsluta med sweet chilidressing och burgarlock.