Vegofärs med Fettuccine alla Bolognese

Vegofärs med Fettuccine alla Bolognese

Ingredienser
  • 1 påse Scan Vegofärs
  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Gul lök, finhackad
  • 2 klyftor Vitlök, finhackad
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 dl Rödvin
  • 400 g Tomatkross
  • 3 dl Vegetarisk buljong
  • 2 msk Japansk Soja
  • 1 bit Kanelstång
  • 1 Lagerblad
  • 5 Basilikablad
  • salt och svartpeppar
  • 4 port Pasta - ex. Fettuccine
  • Parmesan, riven
  • Persiljeblad, grovhackade
Gör så här Hetta upp olja i en kastrull och svetta lök och vitlök mjuk utan att den tar färg. Lägg i Vego Färs och tomatpuré, stek vidare 4-5 minuter under omrörning. Slå på rödvin, koka upp och sjud sen bort ½ av vätskan. Tillsätt tonmatkross, buljong och soja samt lägg i kanelstång, lagerblad och basilikablad. Koka upp, sänk värme och sjud sen i 15-20 minuter, om konsistens blir för tjock, tillsätt lite mer vatten, smaka sen av med salt och svartpeppar.

Koka pasta enligt instruktioner i saltat vatten.
Servera Bolongesesås med nykokta pastan, toppad med parmesan, svartpeppar och lite persiljeblad.