Honungsglaserad fläskytterfilé i ugn

Honungsglaserad fläskytterfilé i ugn

Ett saftigt, fint kött som får den perfekta ytan tack vare honungsglacen. Chimichurryn gör rätten pigg och fräsch - perfekt till middagsbjudningen!

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan fläskytterfilé

Marinad

  • 0,5 dl flytande honung
  • 2 msk ljus japansk soja
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk milda chiliflakes (typ goschugari)
  • Smör och olja till stekning

Grönsaker

  • 800 g rödbetor - tvättade
  • 250 g brysselkål - ansade o tvättade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • Salt och chili

Chimichurry

  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe oregano
  • 1 grön chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk vinäger
  • 0,5 citron - juice och zest
  • 1 tsk salt
Gör så här Blanda marinaden i en påse och lägg i köttet gärna 2 timmar innan tillagning - gärna dagen innan.

Lägg alla ingredienser till chimichurryn i en mixer och pulsmixa några gånger så att en fin salsa bildas.

Sätt ugnen på 175 grader.

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg över köttet i en ugnsform och stek färdigt i ugnen (ca 40 minuter) Ta ut köttet efter ca 15 minuter och lägg betor och brysselkål runtom i formen - se till att de blandats ordentligt med olja, salt och peppar. Låt gå ytterligare 20 minuter i ugnen och kontrollera köttets innertemperatur som ska upp till 62 grader, ta ut och låt vila.

Skär upp köttet och servera med grönsaker och chimichurry - en riktig festmåltid!