Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Råbiff med asiatiska smaker
En ljuvlig kombination av det möraste köttet, salta, syrliga, krispiga och krämiga tillbehör. Allt kan göras i förväg och monteras vid servering.
- 500 g Scan oxfilé eller annat fint helt nötkött
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk ljus japansk soja
- 1 rödlök
- 2 dl svamp - t.ex. Shimeji, enoki el shiitake
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 1 dl cremefraiche
- 1,5 tsk wasabi
- 1 nypa salt
- 1 dl majonnäs
- 1 msk sriracha
- 1,5 dl rostad lök
- Mikrogrönt
- Chilistrån
Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål, rengör och dela ev. svampen lite och lägg i en annan skål. Blanda en lag av ättika, socker och vatten - slå över rödlöken och svampen.
Vispa cremefraichen och vänd ner wasabi, smaka av med salt - lägg ev. i en liten spritspåse. Blanda majonnäs med sriracha.
Lägg upp råbiffen antingen på ett stort serveringsfat eller i portionsskålar med alla tillbehör och servera som förrätt eller smårätt.