Råbiff med asiatiska smaker

Råbiff med asiatiska smaker

En ljuvlig kombination av det möraste köttet, salta, syrliga, krispiga och krämiga tillbehör. Allt kan göras i förväg och monteras vid servering.

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan oxfilé eller annat fint helt nötkött
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk ljus japansk soja
  • 1 rödlök
  • 2 dl svamp - t.ex. Shimeji, enoki el shiitake
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl cremefraiche
  • 1,5 tsk wasabi
  • 1 nypa salt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha
  • 1,5 dl rostad lök
  • Mikrogrönt
  • Chilistrån
Gör så här Köttet får gärna vara lite halvfruset, ta en vass kockkniv och skrapa köttet till en grov färs. Smaksätt med sesamolja och soja - ställ i kyl.


Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål, rengör och dela ev. svampen lite och lägg i en annan skål. Blanda en lag av ättika, socker och vatten - slå över rödlöken och svampen.


Vispa cremefraichen och vänd ner wasabi, smaka av med salt - lägg ev. i en liten spritspåse. Blanda majonnäs med sriracha.


Lägg upp råbiffen antingen på ett stort serveringsfat eller i portionsskålar med alla tillbehör och servera som förrätt eller smårätt.