Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Klassisk råbiff på vårt sätt
En riktigt klassisk kombination av smaker som vi aldrig tröttnar på - servera en mindre portion som förrätt eller gör större portioner till huvudrätt - kan med fördel serveras med läckra handskurna, hemmagjorda pommes!
- 500 g Scan oxfilé
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
- 4 äggulor
- 1 röd lök - finhackad
- 1 dl kapris
- 1 dl Cornichons
- 1 dl inlagd rödbeta - fint tärnad
- 0,5 dl finriven färsk pepparrot
- 1 surdegsbaguette
- Olja och smör
- Salt, peppar
Finhacka rödlök, tärna rödbeta och klyv cornichons på längden. Separera 4 äggulor (spara vitorna till ex. maränger) lägg gulorna i ett halverat och rengjort skal. Riv pepparrot.
Skär baguetten i tunna skivor och stek i smör och olja tills de är helt gyllne och krispiga, salta och peppra.
Montera råbiffen på tallrikar - börja med att lägga på köttet - antingen i en klassisk puckform eller mer fritt. Lägg på äggulan och lägg små prydliga högar med rödlök, kapris, rödbeta, pepparrot och cornichons. Bryt sönder baguettskivorna och stick ner i upplägget. Servera genast!
Vill du servera råbiffen som varmrätt kan krispiga pommes frites serveras till. Lycka till!