Klassisk råbiff på vårt sätt

Klassisk råbiff på vårt sätt

En riktigt klassisk kombination av smaker som vi aldrig tröttnar på - servera en mindre portion som förrätt eller gör större portioner till huvudrätt - kan med fördel serveras med läckra handskurna, hemmagjorda pommes!

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan oxfilé
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • 4 äggulor
  • 1 röd lök - finhackad
  • 1 dl kapris
  • 1 dl Cornichons
  • 1 dl inlagd rödbeta - fint tärnad
  • 0,5 dl finriven färsk pepparrot
  • 1 surdegsbaguette
  • Olja och smör
  • Salt, peppar
Gör så här Finhacka köttet - kan vara lite lättare om köttet är lite halvfryst. Blanda ner olivolja och smaksätt med salt och nymalen svartpeppar - låt stå kallt tills servering.


Finhacka rödlök, tärna rödbeta och klyv cornichons på längden. Separera 4 äggulor (spara vitorna till ex. maränger) lägg gulorna i ett halverat och rengjort skal. Riv pepparrot.
Skär baguetten i tunna skivor och stek i smör och olja tills de är helt gyllne och krispiga, salta och peppra.


Montera råbiffen på tallrikar - börja med att lägga på köttet - antingen i en klassisk puckform eller mer fritt. Lägg på äggulan och lägg små prydliga högar med rödlök, kapris, rödbeta, pepparrot och cornichons. Bryt sönder baguettskivorna och stick ner i upplägget. Servera genast!

Vill du servera råbiffen som varmrätt kan krispiga pommes frites serveras till. Lycka till!