Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
SMÖRSTEKT SCHNITZEL MED SARDELLSMÖR OCH KRASSESALLAD
Gör som Juniorkocklandslagets Eric Hristov. Bjud på smörstekt schnitzel av svensk Rapsgris med sardellsmör och krassesallad.
- 4 st schnitzel av Scan Rapsgris
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 3 dl ströbröd (panko)
- salt/peppar
- smör till stekning
SARDELLSMÖR
- 200 g smör
- 3 stora schalottenlökar, finhackad
- 1 fänkål, finhackad
- 3 sardeller
- ½ knippe gräslök, finhackad
- 1 zest av citron
- ½ dl ramslökskapris/kapris
- salt
KRASSESALLAD
- 1 knippe vattenkrasse
- 1 knippe buskkrasse
- 2 askar smörgåskrasse
- 1 citron
- 3 msk olivolja
1. Skira smöret.
2. Fräs ur schalottenlök och fänkål i en kastrull med lite av smöret.
3. Finhacka sardellerna till en röra. Låt sardellerna och resten av smöret sjuda i kastrullen tillsammans med löken och fänkålen i ca 30 minuter.
4. Avsluta såsen innan servering med gräslök, citrionzest, kapris och salt.
SCHNITZEL
5. Torka köttet torrt.
6. Förbered 3 stationer med vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd.
7. Panera schnitzeln i samma ordning; mjöl, ägg och ströbröd.
8. Hetta upp en stor panna.
9. Stek schnitzeln gyllene på båda sidor i olja och avsluta med en klick smör. Salta och peppra.
KRASSESALLAD
10. Skölj all krasse, använd bladen på vattenkrassen. Ta av stammarna på buskkrassen. Klipp ner smörgåskrassen.
11. Blanda upp allt i skål med citron, salt och olivolja.