SMÖRSTEKT SCHNITZEL MED SARDELLSMÖR OCH KRASSESALLAD

SMÖRSTEKT SCHNITZEL MED SARDELLSMÖR OCH KRASSESALLAD

Gör som Juniorkocklandslagets Eric Hristov. Bjud på smörstekt schnitzel av svensk Rapsgris med sardellsmör och krassesallad.

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st schnitzel av Scan Rapsgris
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd (panko)
  • salt/peppar
  • smör till stekning

SARDELLSMÖR

  • 200 g smör
  • 3 stora schalottenlökar, finhackad
  • 1 fänkål, finhackad
  • 3 sardeller
  • ½ knippe gräslök, finhackad
  • 1 zest av citron
  • ½ dl ramslökskapris/kapris
  • salt

KRASSESALLAD

  • 1 knippe vattenkrasse
  • 1 knippe buskkrasse
  • 2 askar smörgåskrasse
  • 1 citron
  • 3 msk olivolja
Gör så här SARDELLSMÖR
1. Skira smöret.

2. Fräs ur schalottenlök och fänkål i en kastrull med lite av smöret.

3. Finhacka sardellerna till en röra. Låt sardellerna och resten av smöret sjuda i kastrullen tillsammans med löken och fänkålen i ca 30 minuter.

4. Avsluta såsen innan servering med gräslök, citrionzest, kapris och salt.

SCHNITZEL
5. Torka köttet torrt.

6. Förbered 3 stationer med vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd.

7. Panera schnitzeln i samma ordning; mjöl, ägg och ströbröd.

8. Hetta upp en stor panna.

9. Stek schnitzeln gyllene på båda sidor i olja och avsluta med en klick smör. Salta och peppra.

KRASSESALLAD
10. Skölj all krasse, använd bladen på vattenkrassen. Ta av stammarna på buskkrassen. Klipp ner smörgåskrassen.

11. Blanda upp allt i skål med citron, salt och olivolja.