ASIATISKA BAOS MED HOISINMARINERAD FLÄSKKARRÉ

ASIATISKA BAOS MED HOISINMARINERAD FLÄSKKARRÉ

Laga Tia Strandbergs läckra asiatiska baos med dragen och hoisinmarinerad karré av svensk Rapsgris.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1,25 kg fläskkarré av Rapsgris
  • 1 tsk torkad chilli
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 dl Hoisinsås
  • 2 msk Gochujang-sås
  • 1 msk olja

GRILLAD ISBERGSSALLAD

  • 1 huvud isbergssallad
  • 1 dl olja
  • 1 msk salt

SRIRACHAMAJONNÄS

  • 2 äggulor
  • 4 dl rapsolja
  • 1-2 msk sriracha
  • salt
  • champangervinäger

PICKLAD CHILI

  • 2 msk ättika
  • 3 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 2 röda chili, finhackade
  • Baobröd
Gör så här 1. Karré: Marinera köttet med kryddorna.

2. Stek köttet på hög värme med lite olja i botten. När köttet fått stekyta tillsätt Hoisinsås, Gochujang och 3 dl vatten.

3. Sätt lock på och sätt in i ugnen på 120 grader. (Har man en tryckkokare är den perfekt att använda istället) låt köttet stå i minst 2 timmar men helst 5 timmar.

4. Häll av vätskan från köttet men spara det. Dra köttet med händerna och häll på vätskan igen så det blir lagom saftigt. Smaka av och salta efter smak.

5. Grillad isbergssallad: Skär salladen på längden i 4 delar. Behåll roten. Ringla över olja och salta. Sota eller grilla salladen hårt. Låt svalna. Strimla.

6. Srirachamajonnäs: Separera två ägg, spara äggulorna. Vispa äggulorna kraftigt och sikta i rapsolja i en tunn stråle. När konsistensen är som en tjock majonnäs tillsätt sriracha, vinäger och salt. Blir den för lös, häll i mer olja.

7. Picklad chili: Koka upp lagen; ättika, socker och vatten. Dra av plattan, låt svalna lite och lägg sedan ner all chili.

8. Koka vatten i en kastrull och ånga av baobrödet ett durkslag eller större hålsil ovanpå kastrullen.