Asiatiska revbensspjäll, rödkålssallad med kimchi och sesam

Asiatiska revbensspjäll, rödkålssallad med kimchi och sesam

För 4 personer
Ingredienser

REVBENSSPJÄLL

  • 2 st revbensspjäll knäckta
  • salt och socker
  • svartpeppar nymald
  • japansk soja

GLAZE

  • 1 dl hoisin
  • 1 dl black bean garlic sauce
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 msk rostad mörk sesamolja

RÖDKÅLSSALLAD

  • 400 g strimlad rödkål
  • 1 knippe salladslök
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 st lime pressad
  • 1 msk sesamolja rostad
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk rostade vita sesamfrön
Gör så här Gnid in revbenen i salt och peppar samt lite socker. Lägg i en djup ugnsform. Slå på vatten så det täcker revbenspjällen och addera lite soja ca 1 dl. Baka i ugnen i 2-2,5 timmar på 150 grader. Spä med mer vatten om det behövs. När benen lossnar är revbenen klara. Häll av vätskan. Vispa i ordning glazen. Pensla på båda sidorna och baka i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter på varje sida tills de har fått fin färg. Strimla rödkålen och salladslöken. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. Toppa med sesamfrön. Gott att servera med majonnäs.