Kanapéer på kalvsylta, äpple, västerbottenscréme och syltad svamp

Kanapéer på kalvsylta, äpple, västerbottenscréme och syltad svamp

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 skivor julvört
  • 4 skivor kalvsylta
  • 1 st äpple
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl riven västerbottensost (eller annan lagrad ost)
  • 1 blad svartkål
  • syltad svamp
  • svartpeppar
Gör så här Skär varje skiva bröd och syltan i 4 st fyrkanter. Tärna äpplet fint. Fritera svartkålsbladet i 180 grader i några minuter tills det blir krispigt. Fritera gärna flera, då det är gott som snacks. Lägg kalvsyltan på julvörten. Riv osten och blanda med majonnäsen och mald svartpeppar. Skeda eller spritsa på crèmen på syltan. Toppa med äppeltärningar och syltad svamp. Sista finishen bryt svartkålen över kanapéerna. Ett bra sätt att ta vara på överbliven sylta från julbordet.