Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Citrusgriljering av julskinka
En frisk citrusgriljering med apelsin, citron och svartpeppar. För dig som inte vågar ta ut svängarna hela vägen men vill gå utanför ramarna en aning. Enkelt och gott.
- 1 citron
- 1 apelsin
- 1 krm svartpeppar, grovmald
- 1 msk apelsinblomshonung
- 1 äggula
- 4 msk senap
- 3 msk ströbröd
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tvätta frukterna väl och riv skalet.
3. Blanda skalet med peppar, honung och äggula.
4. Rör i senapen och pensla blandningen på skinkan.
5. Strö över ströbrödet.
6. Griljera i mitten av ugnen, 10-15 min. Passa noga och låt sedan julskinkan kallna snabbt.