Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Pepparkaksgriljering av julskinka
Om julskinkan är det viktigaste för julen så kommer inte pepparkakan långt efter. I den här griljeringen kombinerar vi den med ingefära för en modern touch till en klassisk smak.
- 3 msk skånsk grovkornig senap
- 1 msk fransk senap
- 2 tsk malen ingefära
- 1 st ägg
- 1 dl pepparkakssmulor
- Kryddnejlikor
1. Sätt ugnen på 220°C.
2. Blanda senap, ingefära och ägg i en skål. Bred blandningen på skinkan.
3. Strö över smulade pepparkakor och ställ skinkan i ugnen tills griljeringen fått fin färg, 10-15 minuter.
4. Sätt i nejlikorna när skinkan är kall.