Lyxig griljering av julskinka

Lyxig griljering av julskinka

Brunt socker, smör och en senapsblandning, enkla på egen hand men tillsammans hänför de ens smaksinnen för att få till det lilla extra.

För 4 personer
Ingredienser
  • 3 msk skånsk senap
  • 1 msk fransk senap
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl muscovado- eller farinsocker
  • 0,5 dl ströbröd
  • 50 g smält smör
  • Hela kryddnejlikor
Gör så här Brunt socker, smör och en senapsblandning, enkla på egen hand men tillsammans hänför de ens smaksinnen för att få till det lilla extra.

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Blanda senap, ägg och socker. Pensla blandningen på skinkan.

3. Strö över ströbrödet. Sätt i kryddnejlikorna.

4. Droppa över det smälta smöret.

5. Griljera i mitten av ugnen, 10-15 min, tills skinkan får en gyllenbrun färg.