Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Lyxig griljering av julskinka
Brunt socker, smör och en senapsblandning, enkla på egen hand men tillsammans hänför de ens smaksinnen för att få till det lilla extra.
- 3 msk skånsk senap
- 1 msk fransk senap
- 1 st ägg
- 0,5 dl muscovado- eller farinsocker
- 0,5 dl ströbröd
- 50 g smält smör
- Hela kryddnejlikor
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda senap, ägg och socker. Pensla blandningen på skinkan.
3. Strö över ströbrödet. Sätt i kryddnejlikorna.
4. Droppa över det smälta smöret.
5. Griljera i mitten av ugnen, 10-15 min, tills skinkan får en gyllenbrun färg.