Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Traditionell griljering av julskinka
Här är receptet på det mest klassiska och traditionella sättet att griljera en julskinka. Det är enkelt att göra och ger den perfekta skinkan. En succé på julbordet.
Här är receptet på det mest klassiska och traditionella sättet att griljera en julskinka. Det är enkelt att göra och ger den perfekta skinkan. En succé på julbordet.
- 2 msk senap
- 1 st ägg
- 0,5 dl ströbröd
- 0,5 dl strösocker (valfritt)
- Hela kryddnejlikor
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda ägg, socker och senap. Ingredienserna bör vara rumstempererade för bästa resultat. Pensla blandningen på skinkan.
3. Strö över ströbrödet. Stick om du vill in hela kryddnejlikor i skinkan. Få saker doftar så juligt som just kryddnejlika.
4. Griljera skinkan i 10-15 minuter tills den fått fin färg.
5. Låt skinkan svalna så fort som möjligt.