Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Rudolph Sandwich
- 130 g skivad Julskinka från Scans Hållbarhetsgrisen
- 100 g färsk rödkål
- 1 svenskt äpple
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 st schalottenlök
- 1 ägg
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk gammaldags senap, alt. skånsk senap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl rapsolja
- 4 tunna skivor Levainbröd eller liknande vitt bröd
- 50 g lagrad svensk ost
- 50 g smör
- Salt
Till dressingen, finhacka löken ner i en skål, separera äggulan och vitan. Blanda båda senapssorterna med vitvinsvinäger, den finhackade löken, en nypa salt samt äggulan och mixa med elvisp. Häll försiktigt ned oljan i blandningen i en tunn jämn stråle under hård vispning till en krämig konsistens. Smaka av med mer salt om så önskas.
Skiva brödet i fyra centimetertjocka skivor och hyvla osten. Smält smöret i stekpanna på medelhög värme och vänta tills det tystnar. Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidorna, lägg osten på brödet och låt den smälta lite.
Bred på dressingen jämnt på bröden, lägg på skinkskivorna och varva med kålsalladen.Lägg ihop bröden till två dubbla mackor och njut.
Svinntips!
Använd resten av rödkålen och gör mer "sallad" som kan användas för att fräscha upp många rätter, t ex saftig fläskkotlett med salvia, rostade rotfrukter, rödkål och äppelsallad.