Delikatessköttbullar med krispig nudelsallad

Delikatessköttbullar med krispig nudelsallad

Strunta i hämtmaten ikväll och laga denna enkla, härliga rätt tillsammans med familjen - det tar lite tid att strimla alla färgglada grönsaker - resten går i ett kick!

För 4 personer
Ingredienser

NUDELSALLAD

  • 500 g sjögräsnudlar (eller kokta risnudlar)
  • 100 g morot
  • 100 g sockerärtor
  • 50 g rödkål
  • 1 knippa rädisor
  • 1 knippa salladslök

DRESSING

  • 1 lime - zest och juice
  • 1 tsk socker
  • 0,5 dl ljus soja
  • 1 tsk riven ingefära

KÖTTBULLAR

  • 450 g Scan Delikatessköttbullar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk smör
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 cm ingefära - riven
  • 2 vitlöksklyftor (små) - riven
  • 2 msk ljus soja
  • 1 dl hoisin sås
  • 1 dl vatten
  • 2 msk rökig BBQ-sås
  • Ev. salt
  • 1 kruka koriander
Gör så här Skölj nudlarna några gånger och häll bort vattnet. Strimla grönsakerna fint och lägg i en skål med nudlarna. Blanda alla ingredienser till dressingen och blanda sedan ordentligt med grönsakerna och nudlarna - låt stå svalt.

Hetta upp sesamolja och smör i en stor stekpanna. Fräs på köttbullarna så de får fin stekyta. Lägg i riven ingefära, vitlök och sesamfrön och fräs runt allt ytterligare ett par minuter. Tillsätt soja, hoisin, vatten och BBQ-sås. Koka ihop ca 5 min och smaka av ev. av med lite salt innan servering ihop med nudelsalladen - toppa gärna med färsk koriander.