Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Delikatessköttbullar med krispig nudelsallad
Strunta i hämtmaten ikväll och laga denna enkla, härliga rätt tillsammans med familjen - det tar lite tid att strimla alla färgglada grönsaker - resten går i ett kick!
NUDELSALLAD
- 500 g sjögräsnudlar (eller kokta risnudlar)
- 100 g morot
- 100 g sockerärtor
- 50 g rödkål
- 1 knippa rädisor
- 1 knippa salladslök
DRESSING
- 1 lime - zest och juice
- 1 tsk socker
- 0,5 dl ljus soja
- 1 tsk riven ingefära
KÖTTBULLAR
- 450 g Scan Delikatessköttbullar
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk smör
- 1 msk sesamfrön
- 2 cm ingefära - riven
- 2 vitlöksklyftor (små) - riven
- 2 msk ljus soja
- 1 dl hoisin sås
- 1 dl vatten
- 2 msk rökig BBQ-sås
- Ev. salt
- 1 kruka koriander
Hetta upp sesamolja och smör i en stor stekpanna. Fräs på köttbullarna så de får fin stekyta. Lägg i riven ingefära, vitlök och sesamfrön och fräs runt allt ytterligare ett par minuter. Tillsätt soja, hoisin, vatten och BBQ-sås. Koka ihop ca 5 min och smaka av ev. av med lite salt innan servering ihop med nudelsalladen - toppa gärna med färsk koriander.