Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Pulled pork med taco tillbehör
Ett otroligt gott och mört kött som sköter sig självt i ugnen medan ni gör annat. Kul som variation till klassisk tacofärs. Servera med önskade tillbehör som alla känns igen från tacomiddagen.
- PULLED PORK
- 0,5 kg benfri karré
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk hel spiskummin
- 2 tsk salt
- 0,5 dl rökig BBQ-sås (typ Sweet baby Rays)
- 2,5 dl Ginger Beer
- GUACAMOLE
- 2 mogna avokados
- 0,5 citron - zest och juice
- 0,5 vitlöksklyfta
- 0,5 dl creme fraiche
- Salt och peppar
- PICKLAD RÖDLÖK
- 1 rödlök
- 2 msk ättika
- 4 msk socker
- 1 dl vatten
- ÖVRIGA TILLBEHÖR
- Tortillabröd
- Majs
- Finstrimlad rödkål
- Tomat, gurka, lime
Putsa av ev. hinnor på karrén och lägg den i en stekgryta med lock (alt en ugnsfastform som sedan kan täckas med aluminiumfolie).
Hacka löken och vitlöken och strö över. Krydda med spiskummin och salt. Bred på BBQ-såsen och häll Ginger Beer i botten av grytan. Sätt på locket och ställ in i ugnen, dra direkt ner värmen till 125 grader. Efter ca 4 timmar är köttet klart och kan lätt dras isär med hjälp av två gafflar. Häll stekskyn som bildats över köttet.
Mosa avokadon med en gaffel, tillsätt citronzest och juice. Rör ner crème fraiche och smaksätt med riven vitlök, salt och peppar.
Skiva rödlöken tunt, rör ihop ättika, socker och vatten (rör tills allt socker lösts upp) och slå över lagen. Låt gärna stå ett par timmar innan servering.
Värm tortillabröd i ugnen och skär grönsaker - servera!