Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Köttfärslasagne
En italiensk klassiker som är lika älskad i Sverige. Låt dig inte skrämmas av de många olika momenten - laga lasagnen en dag då det finns tid att mysa runt i köket.
- KÖTTFÄRSSÅS
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- 500 g nötfärs
- 2 msk smör
- 1 dl rött vin
- 400 g passerade tomater
- 2 dl vatten
- Salt och peppar
- OSTSÅS
- 50 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 1 dl riven mozzarella
- 1,5 dl riven parmesan
- Salt och peppar
- 1 pkt lasagneplattor
- 1 dl riven ost till topping
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa ut vetemjölet i smöret så alla klumpar försvinner. Tillsätt mjölken lite i taget och koka sedan upp på låg/mellan värme under omrörning - det bränner lätt i botten! Ta av såsen från värmen och rör försiktigt ner osten och smaka sedan av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 210 grader. Varva färs, ostsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager ostsås och riven ost.
Tillaga i ugnen i ca 40 min (testa med en sticka så att pastaplattorna är helt mjuka).
Ta ut och låt svalna några minuter innan lasagnen serveras med en krispig grönsallad.