Korvstroganoff

Korvstroganoff

Den ständiga vardagshjälten som garanterar en mätt och glad familj samt gör sig lika bra dagen efter i matlådan! För att göra rätten lite bättre näringsmässigt funkar det fint med havreris till.

För 4 personer
Ingredienser
  • 550 g Falukorv deli
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g passerade tomater
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • Salt och peppar
  • 4 portioner havreris eller annat ris
Gör så här Hacka löken och skär falukorven i strimlor. Smält smöret i en stekpanna eller stekgryta och fräs korven och löken tills de fått lite färg.
Tillsätt tomatpurén och fräs med ett par minuter. Tillsätt passerade tomater och matlagningsgrädde. Låt sjuda ihop ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera med havreris och grönsaker.