Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Stekt falukorv med stuvade makaroner
De krämiga, milda makaronerna är verkligen en bra kompis till krispig och smakrik stekt falukorv - lägg till lite picklade grönsaker och rätten kvalar in på finkrog!
- 550 g Falukorv deli
- 1 msk smör till stekning
- 5 dl makaroner
- 2 msk smör
- 1,5 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 2 dl matlagningsgrädde
Smält smöret i en stekpanna eller stekgryta, rör ner vetemjölet. Vispa ner mjölk och matlagningsgrädde och låt sjuda tills det tjocknar - rör hela tiden. Smaka av med salt, vitpeppar och riven muskot.
Rör ner de kokta makaronerna i stuvningen.
Skiva falukorven och stek på medelhög värme till fin färg. Servera ihop med grönsaker och gärna något picklat.