Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ugnsstekt falukorv med bostongurka och spritsat potatismos
Falukorv som finmiddag? Jajamänsan - här är receptet! Tjusigt spritsat mos, en vacker falukorvsring och ljuvligt god fyllning i mitten!
- 800 g Falukorv
- Ketchup
- 100 g riven ost
- FYLLNING
- 3 dl crème fraiche
- 0,5 dl bostongurka
- 1 msk senap
- Salt och peppar
- POTATISMOS
- 1,5 kg mjölig potatis
- 3 dl mjölk
- 50 g smör
- 1,5 krm vitpeppar
- 3 äggulor
- Salt
Sätt ugnen på 210 grader.
Blanda crème fraiche, bostongurka och senap i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Skåra falukorven med snitt rakt över utan att nå botten, lägg i en ugnsfast form. Lägg bostonfyllningen i mitten. Toppa korven med ketchup och riven ost.
Spritsa toppar av moset runt om falukorven.
Tillaga i ugnen i ca 30 minuter till rätten fått en härligt, krispig och gyllene yta.
Servera med valfri sallad.