Ugnsstekt falukorv med bostongurka och spritsat potatismos

Ugnsstekt falukorv med bostongurka och spritsat potatismos

Falukorv som finmiddag? Jajamänsan - här är receptet! Tjusigt spritsat mos, en vacker falukorvsring och ljuvligt god fyllning i mitten!

För 6 personer
Ingredienser
  • 800 g Falukorv
  • Ketchup
  • 100 g riven ost
  • FYLLNING
  • 3 dl crème fraiche
  • 0,5 dl bostongurka
  • 1 msk senap
  • Salt och peppar
  • POTATISMOS
  • 1,5 kg mjölig potatis
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1,5 krm vitpeppar
  • 3 äggulor
  • Salt
Gör så här Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Vispa till ett jämt och fluffigt mos med mjölk och smör. Smaka av med vitpeppar och salt. Rör ner äggulorna sist när moset hunnit svalna lite. Lägg moset i en spritspåse med stjärntyll. (Det går precis lika bra att klicka ut moset med sked).

Sätt ugnen på 210 grader.
Blanda crème fraiche, bostongurka och senap i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Skåra falukorven med snitt rakt över utan att nå botten, lägg i en ugnsfast form. Lägg bostonfyllningen i mitten. Toppa korven med ketchup och riven ost.
Spritsa toppar av moset runt om falukorven.
Tillaga i ugnen i ca 30 minuter till rätten fått en härligt, krispig och gyllene yta.

Servera med valfri sallad.