Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad Kalvflank i Libabröd
- 1 kg Flankstek
- 6 msk Japansk soja
- 3 msk Socker
- 2 msk Risvin
- 4 msk Ananasjuice
- 1 msk Vitlök, riven
- 1,5 tsk färsk Ingefära, riven
- 2 msk Sesamolja
- 2 tsk Sesamfrön
- Svartpeppar
- 2 Salladslök, delad i 1 cm bitar
- 4 Libabröd
- 8 Salladsblad
- 1 sats Rättikskimchi, se recept nedan
- 1 sats Äpple/Sellerisallad, se recept nedan
- Rättikskimchi
- 200 g Rättika, skivad
- 2 Salladslök, skivad
- 2-3 msk Kimchibase (färdig på burk)
- 1 näve Koriander
- Salt
- Äpple/Rättikskimchi
- 1 Äpple ex. Fuji
- 1/2 Gul lök
- 2 Selleristjälk
- 1 tsk Salt
- 5 msk Majonnäs
- 1 msk Vitvinsvinäger
- 2 msk Yoghurt
- 2 tsk Socker
- 1 tsk Citronjuice