Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad Kalvrostas med hummus
- 1 Kalvrostas (ca 500 g)
- 1 sats Citronhummus, se recept nedan
- 1 sats Zough, se recept nedan
- 1 sats Tomatsallad, eget recept
- 1 huvud Sallad, sköljt
- 1 burk Saltgurka, klyftad
- 2-3 Goda bröd, köp
- 1 Citron, klyftad
- Citronhummus
- 4 dl Kikärter - kokta och avrunna
- 1/2 tsk Bakpulver
- 1-1 1/4 dl Citronjuice, färskpressad
- 1 klyfta Vitlök, grovhackad
- 1/2-1 tsk Salt
- 1 1/2 dl Tahini
- 1/2 Jalapeno, hackad
- 3-4 msk Iskallt vatten
- 1/2 tsk Spiskummin, malen
- Finrivet skal från 1 citron
- 1-2 msk Olivolja
- (1 msk Honung)
- (någon skvätt Tabasco)
- Zough
- 4 klyftor Vitlök
- 5 dl Koriander, grovhackad
- 4 Jalapenos, urkärnade
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Kardemumma, malen
- 3/4 tsk Spiskummin, malen
- 1/2 tsk Röda Chiliflakes - Aleppo
- 2 dl Olivolja