Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Burgare med friterad Kalvschnitzel
- Steg 1
- 4 skivor Kalvschnitzel
- 3 dl Filmjölk
- 1 Ägg
- Några stänk av Hot sauce ex Tabasco, Lousiana mfl
- Steg 2
- 2 dl Vetemjöl
- 3/4 dl Majsstärkelse (Maizena)
- 2 tsk Salt
- 1/2 tsk Bakpulver
- 1/2 tsk Bikarbonat
- 1 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Svartpeppar, nymalen
- 2 tsk Cayennepeppar
- Olja till fritering
- Jalapenoslaw
- 300 g Spetskål, tunnskivad
- 1-2 Jalapenos, tunnskivad
- 1/2 dl Koriander, hackad
- 1/2-1 Citron, nypressad
- 1 msk Socker
- Salt och svartpeppar
- Servering
- 4 Burger Buns
- 1 sats Jalapenoslaw, se recept ovan
- 4-8 skivor Ost, ex cheddar, jalapeno/cheddar, emmenthaler mfl
- 16 skivor Pickles