Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Rödvinsbakad Osso Buco ragu med stekt gnocci
- 1,5 kg Osso Bucco - Skivade kalvlägg
- 3 st Gul lök, grovtärnad
- 5 klyftor Vitlök, grovhackad
- 1 liter Passerad tomat
- 3 dl Rödvin
- 1-2 st Kanelstång
- Smör
- Salt
- 4 port Gnocci, nykokta
- 1 sats Salladslökslata, se recept
- 50 g Västebottenost, hyvlad
- Salladslata
- 3-4 Salladslök, grovskivad
- 2-3 kvistar Bladpersilja, plockad
- 2 Citroner, rivet skal
Blanda köttet med tomat, rödvin och kanelstång. Täck formen/grytan med lock eller aluminiumfolie och sätt in i ugn på 125°C i 3-4 timmar.
Känn på kött så det "faller isär", ta bort benbit och rör i smör, smaka av med salt och peppar, ta sen ut kanelstång innan servering.
Blanda ihop salladslök med persiljeblad, citronskal och vitlök, servera direkt.
Servera Osso Bucco med nykokta gnocci, toppa med salladslata och hyvlad Västerbottenost.