Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Flintastek Tandoori med ris och raita
- 1 Flintastek Tandoori
- 4 dl basmatiris
- 2 msk granatäpple, ca 1 granatäpple
- 2 dl rostade cashewnötter
- 2 st lime
- 1 dl strimlad färsk koriander
- 1 dl strimlad färsk mynta
- Raita
- 1 st medelstor gurka
- 1 liten klyfta vitlök
- 1 msk strimlad färsk koriander
- 1 msk strimlad färsk mynta
- 1 tsk spiskummin
- 4 dl avrunnen yoghurt
Dela limen och stek sedan i pannan på snittytan alternativt grilla kort. Smaksätt riset med en av limefrukterna, krydda med en nypa salt och svarpeppar från kvarn, blanda ner örterna i riset och garnera/toppa med cashewnötterna, limeklyftor och granatäppelkärnorna.
Raita
Skölj och kärnar ur gurkan, skär den i små kuber, eller riv den (i så fall pressa ur vattnet), vänd ner den i Yoghurten, tillsätt finmald spiskummin, salt och de hackade örterna. Rör om och smaka av.
Vid servering
Grilla eller stek flintasteken efter anvisningen på förpackningen. Värm Naanbrödet enligt instruktion om du använder färdiga, avrunda gärna på grillen någon minut och servera med riset och gurkyoghurten.
Smaklig spis.