Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
THE NEW YORKER
- 6 st Högrevsburgare a 150g
- 2 st roscofflökar
- 2 st pickles
- 3 st avokado
- 6 ägg
- 2 dl majonnäs
- 1 tsk valfri hot sauce (chililsås)
- 6 st hamburgerbröd, brioche
- salt, nymald svartpeppar
2. Skala och skiva löken och stek i smör tills den blir mjuk och smöret är lätt brynt. Tärna ner pickles och blanda. Smaka eventuellt av med svartpeppar och salt. Ställ åt sidan i rumstemperatur.
3. Kärna ur avokadon och mosa den lätt med en gaffel tills den är "chunky". Krydda med en gnutta salt och peppar.
4. Stek äggen snabbt: Obs - äggulorna ska vara superkrämiga så att de flyter ut när man skär i dem.
5. Blanda majonnäsen med hot sauce och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
MONTERING:
1. Rosta båda bröden snabbt på ovan- och undersidan i torr panna eller på grillgallret så att de blir krispiga och gyllene.
2. Lägg en klick av den smaksatta majonnäsen på botten-brödet. Lägg på den mosade avokadon och sedan burgaren. Fortsätt med lök/picklestoppingen, ägget och avsluta med locket. Done, just go brunchin.