Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
SHICHIMI TOGARASHI BBQ SIGNATURE BURGER
- 6 st Högrevsburgare a 150g
- 1 dl Hoisinsås
- 3 dl Barbecuesås, original
- 1 st Spetskål, liten (ca 300 g)
- 1 dl Shichimi Togarashi (japansk kryddmix)
- 3 dl Majonnäs
- 12 skivor Hamburgerost, cheddar
- 6 st Hamburgerbröd, gärna potato buns
2. För att göra coleslaw, strimla spetskålen fint och krydda med några
nypor av Togarashin. Tillsätt 2 dl majonnäs samt en matsked av Hoisin-BBQ-såsen. Rör om ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt.
3. Grilla burgarna, det går lika bra i stekpanna och grillpanna som på stekbord. För snygga grillränder, stek på en riktigt varm grill och avrunda över indirekt värme. Pensla med Hoisin-BBQ-såsen tills burgarna är klara (ca 6 minuter beroende på temperatur). Lägg på dubbla skivor burgarcheddar strax innan servering så att de hinner smälta.
MONTERING:
1. Rosta båda bröden snabbt på ovan- och undersidan i torr panna eller på grillgallret så att de blir krispiga och gyllene.
2. Lägg en klick majonnäs på bottenbrödet. Lägg burgaren ovanpå,
sedan coleslaw. Spritsa över lite av Hoisin-BBQ-såsen och toppa med ett par nypor Togarashi. Lägg en klick majonnäs i
locket, stäng och enjoy at once!