Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Pasta med stekt färskkorv, svamp & vitlök
- 500 g färsk pasta
- 400-500 g Scans färskkorv
- 300 g färsk svamp av valfri sort
- 1 rödlök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 näve små tomater
- 100 g parmesanost
- 1 kruka vattenkrasse alt bladspenat, rucola
- olivolja
- salt & nymald peppar
- Valfritt - färsk tryffel
Skala och skiva lök och vitlök tunt.
Borsta svampen ren, ansa bort det yttersta på skaften om det behövs. Riv svampen i bitar eller skär den i skivor. Skölj tomaterna och dela dem på mitten.
Dela korvarna på mitten, stek dem i lite olja på medelhög värme. Ge dem en fin stekyta och ös dem emellanåt med fettet. Tag upp korven och håll dem varma, spara fettet här sitter massor med smak!
Stek svampen i fettet från korven, salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök när vätskan från svampen dunstat bort. Häll i en skvätt olivolja och svetta löken tills den är mjuk, lägg ner tomaterna i pannan.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, häll av pastan och spara 1 dl av kokvattnet.
Blanda ner pastan i svampen och späd med pastavatten. Dra några rejäla varv med pepparkvarnen över.
Lägg upp pastan i skålar, toppa med korven och krasse. Ringla över lite olivolja och hyvla över parmesanost och ev. färsk tryffel.