Pasta med stekt färskkorv, svamp & vitlök

Pasta med stekt färskkorv, svamp & vitlök

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g färsk pasta
  • 400-500 g Scans färskkorv
  • 300 g färsk svamp av valfri sort
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 näve små tomater
  • 100 g parmesanost
  • 1 kruka vattenkrasse alt bladspenat, rucola
  • olivolja
  • salt & nymald peppar
  • Valfritt - färsk tryffel
Gör så här Sätt på en rejäl kastrull med saltat vatten till pastan.

Skala och skiva lök och vitlök tunt.
Borsta svampen ren, ansa bort det yttersta på skaften om det behövs. Riv svampen i bitar eller skär den i skivor. Skölj tomaterna och dela dem på mitten.

Dela korvarna på mitten, stek dem i lite olja på medelhög värme. Ge dem en fin stekyta och ös dem emellanåt med fettet. Tag upp korven och håll dem varma, spara fettet här sitter massor med smak!

Stek svampen i fettet från korven, salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök när vätskan från svampen dunstat bort. Häll i en skvätt olivolja och svetta löken tills den är mjuk, lägg ner tomaterna i pannan.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, häll av pastan och spara 1 dl av kokvattnet.
Blanda ner pastan i svampen och späd med pastavatten. Dra några rejäla varv med pepparkvarnen över.

Lägg upp pastan i skålar, toppa med korven och krasse. Ringla över lite olivolja och hyvla över parmesanost och ev. färsk tryffel.