Carpaccio på julskinka med baconmajonnäs och äpple

Carpaccio på julskinka med baconmajonnäs och äpple

Förvandla den klassiska carpaccio till en julig variant med julskinka och baconmajonnäs med krispigt äpple och granatäppelkärnor.

För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g färdigskivad julskinka
  • 0,5 pkt bacon
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 äpple
  • 2 rädisor
  • 2 msk rostad lök
  • små gröna salladsblad
  • svartpeppar
  • olivolja
  • granatäppelkärnor
Gör så här Lägg ut den skivade skinkan omlott på 4 st tallrikar eller på 1 stort serveringsfat.

Strimla baconet fint och stek tills det är krispigt. Låt svalna på papper.

Blanda baconet med majonnäsen och smaksätt med nymalen svartpeppar. Lägg majonnäsen i spritspåse och gör ett fint mönster över skinkan alternativt klicka ut den.

Tärna äpplet fint och sprid ut över skinkan. Strössla över den rostade löken, lite granatäppelkärnor, fint skivade rädisor och några små gröna salladsblad.

Sprinkla över lite olivolja och avsluta med nymalen svartpeppar.