Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ugnsbakad fläsksida med 3 sorters lök, majonäs och parmesan
- 800 g fläsksida utan svål
- salt och peppar
- 0,5 dl soja
- vatten
- 1 st rödlök, skivad
- 1 knippe salladslök
- 2 msk rostad lök
- 2 msk majonäs
- 1 bit parmesan, finriven
Slå på vatten så att det täcker till hälften och häll på sojan. Baka i totalt 3 timmar i 150 grader.
Vänd fläsksidan efter halva tiden och slå eventuellt på mer vatten.
Kan ätas både varm och kall. Kan med fördel ligga i kylen över natten innan den skivas upp.
Servera med finskuren salladslök, skivad rödlök och rostad lök som en god smårätt på påskbordet. Spritsa majonäs och avsluta med att riva parmesan över.