Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Lammstek Provencal
- 1 lammstek, urbenad
- 6 timjankvistar
- 2 rosmarinkvistar
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 1 citron, skalet
- salt och peppar
- smör
Gnid in köttet med salt, peppar och timjan samt krossad vitlök.
Bryn i smör och olivolja och ös steken med smöret. Lägg över i ugnsfast form och riv över citronskalet.
Låt stå i ca 1-1,5 timme i ugnen tills steken har nått en innertemperatur på 58-60 grader.
Gott att servera med ugnsbakade tomater, grillad citron och en härligt mustig lammsky.