Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Råbiff Pelle Janzon
- 250 g oxfilé
- 1 stor rödlök finskuren
- 0,5 knippe gräslök finskuren
- 100 g löjrom
- 3 msk majonäs
- 1 silverlök tunt skivad
- 1 dl ättika
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- 1-2 msk fin olivolja
- 1 citron, skalet
- salt och peppar
Mal i köttkvarn eller fintärna för hand. Enklast är att frysa oxfilén innan.
Blanda köttet med citronskal, olivolja samt salt och peppar.
Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna. Skiva upp silverlöken fint i ringar. Häll över lagen.
Lägg upp köttet på ett stort fat eller portionstallrikar och toppa med den picklade silverlöken, finhackad rödlök och gräslök samt majonäs (gärna spritsad).
Avsluta med att klicka på löjromen.